Ecojustice / Ecospiritualiteit = Geraakt zijn door het Licht

Wat een vondst! In de serie Spirituele Leiders van de RKK zag ik de uitzending over/met Marcelo Barros. Wat een inspirerende man! Dit moet je gewoon even(23 minuten) kijken. Hierin herken ik die universele en inclusieve spiritualiteit in die ik bedoel! Een wijze van spreken waarin de grootste ‘ongelovige’ zich volgens mij kan vinden? En dit brengt mij ook weer terug bij mijn wortels in de bevrijdingstheologie! Het blijkt ook dat er al meerdere boeken van hem in het Nederlands vertaald zijn.

Twee bronnen die iets laten zien van zijn ‘receptie‘ in Belgie zijn een folder rondom de feministisch theologe Ivone Gebara en de aankondiging van een bezoek aan Belgie.

2 gedachten over “Ecojustice / Ecospiritualiteit = Geraakt zijn door het Licht

  1. Wat een inspirerende man! Hij kan mensen enthousiasmeren. Het is mooi te zien dat mensen Jezus’ woorden en daden navolgen en het practisch kunnen maken in hun leven van alle dag. Dat vind ik zelf heel moeilijk.
    Wellicht zou dit filmpje ook op scholen in de lessen maatschappijleer of levensbeschouwing kunnen worden vertoond. Tenslotte zijn de jongeren de volwassenen van straks.

  2. Pingback: Ik ben het wel een beetje zat: Inclusief en universeel | Rinie Altena

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s