Aangrijpende docu’s over migranten: Surprising Europe

Prachtige documentaire serie over Afrikanen in Europa. Inmiddels al negen delen op Human. Uiteraard ook te vinden op Uitzending gemist

Kijk voor meer informatie ook op www.surprisingeurope.com

Afl 1. Naar Europa

Afrikanen die naar Europa willen: hoe pakken ze dat aan? De reis, de hindernissen en het vinden van een huis.

In ‘Naar Europa’ presenteert de Keniaanse rapper K-Nel portretten en reportages rond de komst van Afrikaanse migranten naar Europa. Sommigen komen met vastomlijnde plannen, anderen zijn volkomen onvoorbereid. ‘Surprising Europe’ neemt een kijkje aan de randen van Europa.

Amsterdam
De Oegandese journalist Ssuuna Golooba bereidt zich voor op zijn reis naar Amsterdam als migrant. Op een toeristenvisum komt hij Europa binnen. Nu moet hij op huizenjacht.

Malta
Dayo uit Nigeria zit na een gevaarlijke bootreis vast op Malta. Hij woont en werkt al zeven maanden in een detentiecentrum in afwachting van een officiële status.

Calais
Binnen Europa zijn de grenzen open, maar niet tussen Frankrijk en Engeland. In het Franse Calais gebruikt de Britse douane high tech methoden en speurhonden om verstekelingen in vrachtwagens op te sporen.

SCOR.PI.O
Rapper SCOR.PI.O geeft in ‘Be informed before you come’ zijn muzikale visie op het leven van een Afrikaanse migrant in Europa. De opbrengsten van deze single gaan naar toekomstige projecten van Ugandees Ssuuna Golooba.
Op de foto: Presentator K-Nel (rechts) en initiatiefnemer/special reporter Ssuuna Golooba (links).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s