IKON LUX / Ruben

De IKON/LUX heeft inmiddels twee prachtige series geproduceerd rond de multiculturele toekomst. Ruben is daar als redacteur nauw bij betrokken geweest.

De wereld 10 jaar na 9/11

In deze tweede reeks van de serie LUX met internationale denkers & doeners overstijgen we de zwartgalligheid en het maatschappelijk onbehagen in de zompige polder en bieden we uitzicht op nieuwe kansen en zelfverzekerd optimisme. In LUX geen fact free politics, maar hoopvolle feiten en aansprekende gedachten. Denken helpt op weg naar een nieuw decennium! 10 jaar na 9/11 borduurt voort op de thematiek van de met een Europese prijs onderscheiden serie Grote denkers over de toekomst, in de vorm van interviews met en portretten van o.a. Zygmunt Bauman, Irena Bauman, Daisy Khan, Feisal Abdul Rauf, Seyla Benhabib en Doug Saunders. Warm aanbevolen voor Henk en Ingrid, Ahmed en Jim en de linkse en rechtse elites van Nederland.

Klik hier om de eerste uitzending te bekijken
Klik hier om de tweede uitzending te bekijken
Klik hier om de derde uitzending te bekijken
Klik hier om de vierde uitzending te bekijken

De tv-serie ‘LUX: Grote denkers over de toekomst’ van de IKON heeft vrijdag 15 oktober 2010 in Wenen de prestigieuze Grand Award van de Erasmus EuroMedia Awards gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de ‘meest uitzonderlijke mediaproductie’ die bijdraagt aan de discussie over Europese waarden en de vorming van een Europese samenleving. Lees hier meer informatie over de prijs. De motivering van de jury vindt u hier.

Klik hier om de eerste uitzending te bekijken

Klik hier om de tweede uitzending te bekijken

Klik hier om de derde uitzending te bekijken

Klik hier om de vierde uitzending te bekijken

Op 19 september wordt een boek van deze serie gepresenteerd. Meer informatie over het boek en de presentatie vindt u hier. Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek zal de serie herhaald worden vanaf zaterdagochtend 3 september om 11.00.

“De samenleving is het huis dat we samen bouwen: christenen, joden, moslims, hindoes, atheïsten en humanisten. Beschaving geeft ruimte aan verschillen.”
 
Jonathan Sacks

Een gedachte over “IKON LUX / Ruben

  1. Pingback: 4 boeken over ons zelf | Rinie Altena

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s