Brief van Wim Terlouw

Dag Rinie,

dat is nog niet zo eenvoudig om even kort op te reageren! Ik begrijp je trouwens wel heel goed, denk ik, al ben ik niet zo gauw geneigd om hele oude dogmatische knopen door te hakken.

Een van de dingen die ik zelf in de verzoeningsdiscussies heb geleerd, is te zien dat in de bijbel met beelden uit allerlei verschillende invalshoeken geprobeerd wordt het eigenlijke geheim: verzoening met God door Jezus te benaderen. Dus niet: op de manier van: zo zit het in elkaar, klaar, maar meer met beelden uit verschillende leefwerelden (bijv. cultisch, juridisch, loskoping slaven, enz.) Het zou nu te veel tijd kosten om daar veel over te schrijven. Het gaat er volgens mij wel altijd over dat echte verzoening, heling, een prijs kost.

Wat ik me herinnerde, was een overdenking in een Avondmaalsdienst die anderen met soortgelijke vragen (en mijzelf in de eerste plaats) wel geholpen heeft. Een stuk daarvan in bijlage (preekfragment over verzoening). Of je er wat mee op je blog wilt, laat ik liever aan jou over.

Hartelijke groet, Wim Terlouw

(onze predikant/pastor uit de tijd van Dronten; we waren wel heel erg gek met hem… /  de beelden zijn door mij toegevoegd!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s