Over mij…

De Baäl Sjem Tov sprak: “Een mens zou moeten geloven,
dat de wereld iedere dag opnieuw geschapen wordt
en dat hij iedere dag opnieuw wordt geboren.”

En dat geloof ik ook…

In de eerste plaats houd ik mij bezig met de vraag naar de werk-elijkheid van het religieuze in de persoonlijke levensweg/levensverhaal. In het bijzonder in de vorm van christelijke spiritualiteit. Dit is vanaf mijn studententijd een hobby en veld van studie. Een absoluut hoogtepunt op die weg was mijn opleiding en inwijding tot geestelijk begeleider.

In de tweede plaats staat voor mij de mens in ontwikkeling in al zijn dimensies (dus ook de spirituele kant) in de organisatie centraal. Dit deed ik als consultant en trainer op het gebied van HRM. Zowel op school(CAH/Aeres) als in internationale opleidingen en projecten (o.a. Palestina/Bethlehem). Inmiddels ben ik ongewild met pensioen(ik werd 66 dus…).

Ik zoek nu mijn weg in die nieuwe ‘status’ en struktuur van gepensioneerde…

Mijn spirituele biografie en wat je ook moet weten…

Ben gespecialiseerd in de monnik Thomas Merton.

Getrouwd; al heel lang ja… Vier kinderen en zeven kleinkinderen. Zij willen niet dat ik over hen schrijf op deze site; wat ik wel begrijp…

SONY DSC

Foto Harwi

5B10DD7C-557E-4709-8123-1AC1E411A504

4 gedachten over “Over mij…

 1. Dag Rinie,
  Lang geleden – meer dan 60 jaar – woonde jij en je familie op de Bevervoorde en ik op de Huttenwal. ‘k Was bevriend met je broer Henk. Toen ik vanmiddag wat van de Golden Earing zat te beluisteren, moest ik aan hem denken. Hij had vroeger een prachtige LP van deze groep, samen hebben we die helemaal grijs hebben gedraaid. ‘k Ben hem volledig uit het oog verloren, maar zou het leuk vinden om nog eens in contact met hem te komen om hem te vertellen hoe waardevol hij voor mij is geweest. Kan je mij wat informatie over hem geven?
  Hartelijke groet,
  Jan Brouwer
  J.G.Brouwer@rug.nl

 2. Beste Rinie,
  Onlangs kwam ik een jeugdfoto tegen van het kampioen schoolvoetbalteam van De Wilhelmina school uit 1963. Naast dat ik daar zelf op sta, is daar ook je broer Henk en je vader, als hoofd der school indertijd. Ook bovenstaande Jan Brouwer vinden we terug op deze foto. Deze foto riep jeugdherinneringen op en was daarmee een startsein om op internet wat namen van leerlingen die op deze foto staan te googelen. Via de naam van jouw broer Henk kwam ik ook op jouw site terecht.
  Wij zijn een aantal jaren klasgenoten geweest, toen klas 2 tot klas 6 denk ik en uiteraard heb ik net als jij jouw vader als onderwijzer gehad. Van mijn lagere schooltijd zelf herinner ik mij vrij weinig. Personen kan ik mij nog wel voor de geest halen. O.a. jouw broer Wim herinner ik mij als een wat stille ernstige jongen die vaak een lange zwarte regenjas droeg. Van jouw broer Henk heb ik het beeld van een jongen met lang haar rijdend op een witte puch. Wat je vader betreft is mijn sterkste beeld, het voorlezen uit “Engelandvaarders” vaak het laatste half uur op vrijdagmiddag. Dat vond ik heerlijk, hoe zoiets simpels, aangeboden door een onderwijzer, zo veel geluk beleving kan geven voor een kind. Dat er ook een andere, minder positieve realiteit geweest is in jullie gezinssituatie, zoals ik dat nu terug lees in jouw blogs en wat voor impact dat gehad heeft op het leven van jouw broers, zussen en jou, was voor mij uiteraard nieuw en stemde mij op een bepaalde manier verdrietig en is iets waar ik nog regelmatig met mijn gedachten naar terug dwaal. Ik heb gelezen dat je in je verdere leven ook de nodige “trials and tribulations” hebt ervaren en nog ervaart en maak daaruit op dat het leven je in jouw beleving niet altijd toelacht. Overigens moest ik regelmatig lachen om de humorvolle ironische opmerkingen die je her en der plaatst bij soms nogal zware thema’s
  Ik heb er geen herinnering aan of wij wel of niet met elkaar om gingen tijdens onze schoolperiode, ook kan ik mij niet herinneren of ik ooit bij jullie thuis geweest ben. Wel zijn wij ongemerkt min of meer collega’s geweest. In de jaren dat jij bij de van de Bergh Stichting werkte, was ik werkzaam op een afdeling van Groot Emaus, wat maakt dat we beiden in die periode onder de vlag van ’s Heerenloo werkten. Opvallend is, wat mij betreft de grote uiterlijke gelijkenis wat betreft jouw fotobeeltenis en hoe ik jouw vader in mijn gedachten heb. Ik wil je het allerbeste wensen en mocht je nog wat verdere informatie willen uitwisselen dan heb je mijn emailadres.

  Hartelijke groet
  Harry ter Avest

  • Beste Harry,

   Wat een voor mij ontroerende lieve en mooie reactie van je. Je schrijft heel subtiel met zeer veel gevoel voor nuances. Ik weet niet wat je beroep is geweest of andere activiteiten maar ik lees er een lief en wijs mens achter. Ter Avest is natuurlijk een voor mij bekende naam. Ben jij in Rijssen gebleven? Ik kon je op LinkedIn en Facebook niet vinden. Helaas kan ik hier je mailadres niet zien. Ik ben ook wel benieuwd naar de foto.

   met een zeer hartelijke groet,
   Rinie

 3. Pingback: Mijn ‘lijden’ de angel ontnomen? | Rinie Altena

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s