Tom Waits (en Linda Westera)

Ik kende Tom Waits nauwelijks… Tot zoon Ruben en broer Hans mij er attent op maakten. Ik schaam me wel een beetje dat ik hem zo laat ontdekte. De eerste cd die ik kocht was Mule Variations. Grijs gedraaid…; kan dat bij een cd? Als je hem niet kent moet je hem eerst horen en zien. Net als bij Bob Dylan ben je dan gewonnen of verloren.

Make it Rain; alleen al zijn lichaam is een explosie van verlangen/schreeuw naar/om ‘mercy’/rain. Ja ik vind dit kunst! En hier een prachtige live uitvoering van Chocolate Jesus. Wat raakt mij bij hem? Als je hem ziet denk je het eerst aan een vogelverschrikker; maar de lelijkheid is zijn schoonheid en dat zijn liedjes en teksten ook. Een loflied op de ‘schoonheid’ van de zelfkant van de samenleving en haar bewoners. ‘Beautiful Maladies’ is dan ook de titel van een van zijn cd’s. Paar juweeltjes van You Tube: Bottom of the World / I’ve Been Changed

De paradoxen die ons leven zo kenmerken en die ons doen zo rijk maar tegelijk ook zo arm (dus bescheiden) maken vind ik prachtig terug in dit ‘liefdesliedje’: ‘Picture In A Frame’.
I love you baby and I always will
I love you baby and I always will
I love you baby and I always will
Ever since I put your picture
In a frame

En dan blijken we in Kampen ook nog eens een artieste te hebben die hem prachtig vertolkt: Linda Westera. Een prachtige vertolking van Clap Hands en geen imitatie! Ik bleef in ieder geval geboeid kijken/luisteren. En ook hun(Raindogs and Roses) vertolking van Jesus Gonna Be Here maakte me aan het glimlachen… Ze is bezig met een project waarin ze liederen van hem in het Nederlands hertaald en met de band Raindogs and Roses gaat vertolken. Er is een optreden daarvan gepland 0p 21 april 2012 in het Klein Koninkrijk in Olst. Ik ben benieuwd en zal zeker gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s