De Hanzelijn, N3, Hanzestrook, Fietspad en de nieuwe CAH…

Toen wij in 1990 in Dronten kwamen wonen en werken werd ons beloofd dat er binnen 5-10 jaar een spoorlijn zou komen te liggen die ons zou verbinden met het westen. Inmiddels meer dan 20 jaar later en wonend in Kampen begint het erop te lijken. Een prachtige verbinding o.a. onder het water door naar Dronten en Amsterdam.

Maar dat niet alleen! Nu blijkt er dat ze voor mij ook nog eens een prachtig pad hebben aangelegd langs deze lijn door de polder naar Dronten. Een meanderend fietspad lang bossen, bomen en water. Vrijdag voor het eerst gedaan; mijn hart juicht nog steeds. Wel iets langer, maar door echte natuur en stilte! Zo nu en dan zullen treinen gaan passeren met passagiers die naar mij gaan zwaaien. En natuurlijk de vossen en reeën die me zullen staan op te wachten in de N3. (Folder fietspad Hanzestrook). (mijn route was 17,3 km naar Dronten en is nu 23,2 maar ik neem elke werkdag heen en terug deze; een genietend begin en eind van de werkdag!) Met dank aan de ontwerpers…. vandaag heel even ontmoet.

En tot overmaat van geluk hebben ze ook nog een prachtige nieuwe werkplek voor mij gebouwd. Een feest van licht, bomen, lucht en ruimte. Waarbij elk element van de school (CAH) een toonbeeld is van een ‘betekenisvol’ ontwerpen en bouwen.

 

Als je daar allemaal deel van uit mag maken dan ben je een bevoorrecht mens. En dit laatste meen ik zonder spot.

Een gedachte over “De Hanzelijn, N3, Hanzestrook, Fietspad en de nieuwe CAH…

  1. Pingback: ‘Bomen vallen om’ | Rinie Altena

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s