Een gedachte over “god op het andere been: ……..

  1. Ik voel me thuis bij wat hij schrijft en je hebt gelijk: een tegenovergesteld beeld van God. God die we nooit helemaal zullen kennen (wat bevrijdend is, maar wat ik ook – nog steeds – lastig vind).

    Ik dacht meteen aan het gedichtje van Reve, dat ik ooit opgestuurd kreeg van H. P.:
    “Eigenlijk geloof ik niets / en twijfel ik aan alles / zelfs aan U. / Maar soms wanneer ik denk / dat Gij waarachtig leeft, / dan denk ik dat Gij liefde zijt en eenzaam, / en dat in zelfde wanhoop Gij mij zoekt / zoals ik U.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s